Hlavní obsah

Zeman stvrdil povinné prohlídky pro řidiče až v 65 letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman v úterý podepsal novelu zákona o silničním provozu, na jejímž základě budou řidiči chodit na povinné zdravotní prohlídky až v 65 letech. Vedle toho podepsal Zeman i dalších sedm zákonů včetně novely Ústavy, která omezuje doživotní imunitu ústavních soudců a zákonodárců. Informovala o tom mluvčí Hradu Hana Burianová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miloš Zeman

Článek

Novelu o posunu věkové hranice pro prohlídky navrhli senátoři Tomáš Grulich a Jiří Oberfalzer (oba ODS), podle nichž jsou povinné kontroly zdravotní způsobilosti řidičů v 60 letech přežitkem už vzhledem k tomu, že se prodlužuje věk odchodu do starobní penze. Problémy s ní nemá ani ministr zdravotnictví.

Prezident podepsal i změnu zákona o pojišťovnictví, která sjednocuje sazby mužům a ženám, novelu azylového zákona, či dvojici novel o mezinárodní justiční spolupráci.

Vedle toho připojil podpis i pod zmiňovanou novelu Ústavy, kterou beztak nemohl, na rozdíl od běžných zákonů, vetovat. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám