Hlavní obsah

Zeman by měl jet za Trumpem v dubnu

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Miloš Zeman se za svým americkým protějškem Donaldem Trumpem vypraví zřejmě v dubnu 2017. Novinkám to ve čtvrtek řekl hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Budoucí prezident USA Trump už dříve přijal pozvání k návštěvě České republiky, termín však zatím není stanoven.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„O měsíci dubnu se velmi vážně uvažuje, protože v té době pan prezident obdrží v USA ocenění od významných židovských organizací. A právě o tomto termínu návštěvy Bílého domu hovořil nastupující prezident USA Donald Trump s panem prezidentem,“ sdělil Novinkám mluvčí.

Foto: ČTK/AP

Nově zvolený americký prezident Donald Trump

Zeman hovořil s Trumpem telefonicky začátkem prosince. Vítěz amerických prezidentských voleb tehdy podle Ovčáčka ocenil, že Zeman „byl jediným evropským prezidentem“, který ho veřejně podpořil před volbami. [celá zpráva]

Trump tehdy přijal pozvání na návštěvu České republiky. „Termín zatím není stanoven,“ řekl k tomu ve čtvrtek Ovčáček.

Na návštěvu amerického prezidenta reagovali čeští politici vesměs pozitivně. Na Trumpa se těší vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO), který se chce známého realitního magnáta zeptat na střet zájmů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám