Hlavní obsah

Zdravotníků s covidem je zatím míň než v listopadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravotníků, kteří se aktuálně léčí s covidem-19, je zatím méně než ve druhé vlně epidemie, která vrcholila na přelomu října a listopadu.

Článek

Nakaženo je 6405 lidí, z nich 1306 lékařů a 2796 sester. Vyplývá to z dat Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS). Jeho ředitel Ladislav Dušek na středečním jednání sněmovního výboru pro zdravotnictví uvedl, že asi 3800 z nakažených zdravotníků pracuje v akutní péči v nemocnicích. Celkově pracuje ve zdravotnictví téměř 270 tisíc lidí.

Podle dat Českého statistického úřadu je v Česku 50 tisíc lékařů a přes 117 tisíc zdravotníků bez lékařského vzdělání.

Podle posledních dostupných dat z 2. ledna je aktuálně nakaženo 1351 lékařů, vůbec nejvíc najednou jich bylo v posledním říjnovém týdnu, šlo o více než 1600. Zdravotních sester je aktuálně nakaženo 2920, říjnové maximum bylo přes 4500.

Česko znovu na špici. Více nových případů nemá za poslední týden nikdo na světě

Domácí

Podle informací z nemocnic jsou právě nakažení zdravotníci největším limitem pro péči o nakažené s covidem. Některá menší zdravotnická zařízení v regionech už přestala přijímat nové pacienty, vypomáhají si většinou v rámci kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám