Hlavní obsah

Ve třídách znovu roušky, navrhne Vojtěch. Plaga protestuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr školství Robert Plaga (za ANO) se v úterý ohradil proti záměru resortu zdravotnictví zavést opět ve třídách povinné zakrývání úst a nosu u všech žáků a studentů starších 12 let, a to včetně těch očkovaných. Podle něj by bylo lepší testovat žáky v regionech s vysokou incidencí nákazy. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) tvrdí, že finální stanovisko ještě nepadlo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Hlavní hygienička i vedení ministerstva zdravotnictví nás naposledy včera ubezpečovaly, že mají situaci pod kontrolou, a opakovaně odmítly testování ve školách v místech s vysokou incidencí. Jejich dnešní nápad na nošení roušek ve výuce pro všechny (i očkované) děti od 12 let zásadně odmítám,” napsal v úterý na Twitter ministr Plaga.

„Řešíme to s ministerstvem školství, ale finální stanovisko nemáme,” řekl v úterý Vojtěch ČTK. Připomněl, že i ve školách jsou ohniska nákazy.

Podle informací Novinek materiál ministerstva zdravotnictví, který bude ve středu vláda probírat, tento návrh obsahuje.

V současnosti ve školách při výuce žáci a studenti ochranu dýchacích cest nosit nemusí.

Vojtěch navrhne kontroly bezinfekčnosti v restauracích a respirátory v práci

Domácí

Ministr Vojtěch vládě také navrhne, aby personál restaurací musel kontrolovat testy či očkování zákazníků. Chce také obnovit povinné nošení respirátorů uvnitř v zaměstnání. Vládě předloží znovu návrh na zkrácení doby platnosti negativních testů na covid-19, zároveň ale chce zkrátit dobu karantény, pokud bude ukončena negativním PCR testem. Od prosince by také testy neměly být hrazeny ze zdravotního pojištění, pokud je nenařídí lékař či hygienická služba.

Reklama

Výběr článků

Načítám