Hlavní obsah

Zadržení ředitelky kvůli korupci výuku neohrozí, tvrdí univerzita

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Metropolitní univerzita Praha, jejíž ředitelka Anna Benešová je od minulého týdne ve vazbě, tvrdí, že zadržení nebude mít na chod školy vliv. Škola to v pondělí oznámila v tiskovém prohlášení, kterým reagovala na páteční informaci Práva. Benešová čelí obvinění z nepřímého úplatkářství, podplácení a porušování povinnosti při správě cizího majetku.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle informací mluvčího protikorupční policie (ÚOKFK) Romana Skřepka měly úplatky, kvůli nimž byla zakladatelka školy Benešová zadržena a vzata do vazby,  přesahovat částku 150 tisíc korun.

Vedení školy, které se k celé věci odmítlo v pátek vyjádřit, v pondělním tiskovém prohlášení uvedlo, že není s vyšetřováním obeznámeno, nicméně věří, že "dobré jméno ředitelky bude potvrzeno, čili očištěno".

Škole se nicméně nelíbila skutečnost, že média o kauze informovala. "Stačilo, aby na jednom webovém portálu došlo ke zveřejnění jedné skandální zprávy, která se na několik hodin umístila jako hlavní zpráva, a pak už jen následovalo její lavinovité převzetí prakticky všemi médii," stojí v prohlášení, které ale nevyvrací pravdivost informace.

Školu navštěvuje 4000 studentů

Metropolitní univerzita Praha vznikla podle v roce 2001 a patří mezi nejstarší soukromé vysoké školy v ČR. V současném akademickém ročníku navštěvuje tuto školu 4000 studentů. Mezi studijní obory, které škola nabízí, patří například mezinárodní vztahy a evropská studia, mezinárodní obchod, veřejná správa či humanitní studia.

Škola je nabízí nejen ve svém sídle v Praze, kde má budovy ve Strašnicích, na Žižkově a na Jarově, ale také i v regionálních univerzitních střediscích v Plzni, Liberci a Hradci Králové. A právě posledního jmenovaného města se jednání obviněné zřejmě nejvíce dotýká, protože případ podle informací Práva vyšetřuje tamní pobočka ÚOKFK.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám