Hlavní obsah

Vystrčil je v karanténě, s Babišem bude jednat on-line

– Praha
Novinky, alt

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) je v preventivní karanténě poté, co byl v kontaktu s nakaženou osobou. Přizpůsobí tomu svůj program, pracovat bude on-line. Podle svých slov nemá žádné příznaky nemoci.

Foto: Ann Wang, Reuters

Předseda Senátu Miloš Vystrčil

Článek

Vystrčil se má ve středu setkat s premiérem Andrejem Babišem, který by s ním rád probral postoj Senátu k daňovému balíčku. Podle Vystrčila schůzka proběhne formou videokonference. Schůzky by se měla účastnit i ministryně financí Alena Schillerová.

Senát bude jednat o daňovém balíčku v prosinci. Babiš by rád, aby horní komora návrh Sněmovně vrátila a vyškrtla z něj zvýšení daňové slevy na poplatníka, kterou Sněmovna minulý týden odhlasovala spolu se zrušením superhrubé mzdy a snížením daně z příjmů na 15 procent.

Jaké budou dopady zrušení superhrubé mzdy

Domácí

Podle Babiše je potřeba návrh „opravit”. K tomu Sněmovna potřebuje, aby Senát návrh změnil a vrátil zpět do Sněmovny. Pokud by zákon senátoři schválili a podepsal by ho prezident, budou mít lidé více peněz z výplaty nejen díky snížení daně z příjmů, ale i díky zvýšení slevy na poplatníka.

Reklama

Výběr článků

Načítám