Hlavní obsah

Vyhláška o povinném očkování vyjde již příští týden

• Aktualizováno

Povinné očkování by se mělo vztahovat na osoby starší 60 let, na policisty, vojáky a další ozbrojené složky, dále pak na hasiče a zdravotníky či zaměstnance v sociální péči. Nově by v ní měli být uvedeni i medici, uvedl v pátek ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) s tím, že vyhláška by měla vyjít příští týden.

Foto: Novinky

Adam Vojtěch na tiskové konferenci

Článek

Povinné očkování upravuje zákon o ochraně veřejného zdraví. Konkrétní nemoci, proti kterým se povinně očkuje, pak upravuje vyhláška.

O povinném očkování vybraných skupin, které by mělo začít od března příštího roku, hovořil ministr zdravotnictví již po pondělním jednání vlády.

Vojtěch chce povinné očkování od března

Koronavirus

Povinné očkování některých profesí či věkových skupin se v poslední době řeší stále častěji. Odborníci se nicméně neshodnou, zda je to nejvhodnější cesta.

V pátek Vojtěch jednal s Anticovid týmem budoucí vlády. Řešit měli zejména budoucnost pandemického zákona, jehož účinnost je do konce února.

Ministerstvo podle Vojtěcha chystá rovněž protiepidemická doporučení k vánočním svátkům. Loni se zvedla epidemická vlna, která souvisela s rozvolněním, k němuž tehdy vláda přistoupila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám