Hlavní obsah

Vláda povolila farmářské trhy

– Praha
Novinky, ber

Od pondělí 20. dubna bude možné pořádat farmářské trhy. Pořadatelé ale musí zajistit bezpečné rozestupy lidí a desinfekci. V úterý o tom rozhodla vláda.

Foto: Milan Malíček, Právo

Farmářské trhy na Tylově náměstí v Praze na snímku z 23. července 2014.

Článek

„Znovuotevření farmářských trhů je důležité hlavně pro menší zemědělce, z nichž řada na farmářských trzích prodává většinu své produkce,“ řekl ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD).

Na trzích ale nebudou smět farmáři prodávat občerstvení, které je určené k okamžité konzumaci. U každého stánku bude muset být desinfekce na ruce. Prodejní stánky také budou muset být od sebe dostatečně vzdálené.

Za dodržování pravidel prodeje bude zodpovídat provozovatel farmářského trhu. Nesmí docházet zejména k porušování obecných pravidel přijatých vládou, například nepřiměřenému shlukování osob.

Vláda zvažuje, že povolí farmářské trhy

Domácí

Vláda o otevření farmářských trhů rozhodla v úterý, a to na základě shody mezi ministerstvem zemědělství, ministerstvem průmyslu a obchodu a epidemiologů z ministerstva zdravotnictví.

Jde tak o další krok v postupném rozvolňování pravidel prodeje. Farmářské trhy vláda zavřela spolu s dalšími obchody v polovině března.

Reklama

Výběr článků

Načítám