Hlavní obsah

Vláda zvažuje, že povolí farmářské trhy

Novinky, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vláda uvažuje o tom, že v blízké době umožní otevření farmářských trhů. Stát by se tak podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) mohlo v následujících dvou týdnech. Otevřít by se mohla také sportoviště pro profesionální sportovce. Vojtěch to řekl na čtvrteční tiskové konferenci po jednání vlády.

Foto: Milan Malíček, Právo

Farmářské trhy na Tylově náměstí v Praze (archivní foto)

Článek

„Říkám, buďme více při zemi a začněme spíše menšími obchody, kde nehrozí tak velká koncentrace osob. Co si myslím, že je realizovatelné, jsou farmářské trhy. Za přísných podmínek by mohly být otevřeny, aniž by lidé konzumovali jídlo na místě,” řekl po čtvrtečním jednání vlády ministr Vojtěch.

Farmářské trhy vláda zavřela spolu s dalšími obchody v polovině března. O možnosti je znovu otevřít by podle Vojtěcha mohl stát rozhodnout v následujících 14 dnech.

Přehledně: Kde už je otevřeno a kam ještě nesmíme

Koronavirus

Stejně tak by mohlo dojít k otevření sportovišť pro profesionální sportovce, ale nesměli by používat sprchy ani toalety a museli by sportovat bez přítomnosti diváků.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Pracujeme na tom a myslím, že prostor pro to, aby mohli sportovci třeba trénovat, tam existuje,” řekl Vojtěch.

Příští týden se otevřou další obchody

Domácí

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) ještě uvedl, že už příští týden se začnou otevírat menší obchody. Nebude už ale záviset na tom, co prodávají, ale jakou plochu obchod zabírá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám