Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády o koronaviru

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) se na pondělní schůzi vrátil ke koronavirové agendě. Ministři jednali například o chytré karanténě nebo o dostupnosti ochranných prostředků při případné druhé vlně.

TK po jednání vlády Video: ČTK

 
Článek

Ministři uvedli, že ochranných pomůcek je dostatek, ovšem někde jich je přebytek a jinde chybějí. Ministerstva tedy mají zásoby nad svou dvouměsíční potřebu převést účetně na Správu státních hmotných rezerv (SSHR).

Vláda se také zabývala plánem, který dopoledne představil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Podle něho se budou vyhlašovat opatření proti koronaviru v jednotlivých okresech České republiky.

Chytrá karanténa nefunguje, přiznal Hamáček

Domácí

Tématem schůze byla i chytrá karanténa, na jejíž adresu směřuje velké množství kritiky. Jejím řízením byla pověřena rada, v jejímž čele stojí premiér, zástupce mu dělají ministr vnitra Jan Hamáček a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. To, že projekt nefunguje, přiznal v neděli Hamáček (ČSSD).

Babiš převezme vedení nad chytrou karanténou

Domácí

Po jednání vlády se sešly ještě koaliční špičky v čele s premiérem Babišem a ministrem Hamáčkem. Tématem schůze bylo odvolání předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petra Rafaje. Babiš k tomu řekl, že po vládních prázdninách navštíví s Hamáčkem prezidenta s návrhem na odvolání Rafaje.

Ministři jednali i o Istanbulské úmluvě, kterou Česko podepsalo v roce 2016, musí ale ještě projít legislativním procesem. Její projednávání kabinet v pondělí odložil.

Reklama

Výběr článků

Načítám