Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Počty hospitalizovaných stále rostou a nemocnicím zbývají poslední volná lůžka. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) řekl, že vláda projedná zavedení pracovní povinnosti pro ambulantní personál. Brífink po jednání je naplánovaný na 19. hodinu, Novinky ho nabídnou živě.

TK po jednání vlády 03.3.2021Video: ČTK

 
Článek

„Čísla jsou alarmující, situace je vážná. Došlo na krizové scénáře. Budeme se snažit dělat vše proto, abychom situaci zvládli. Diskutovali jsme například o vyhlášení pracovní povinnosti pro ambulantní personál tak, aby vypomohl v nemocnicích,“ sdělil ve středu Hamáček.

Česko už to samo nezvládá, využilo pomoci Německa

Domácí

I podle opozice by měla vláda aktuální stav nemocnic začít rychle řešit, zmobilizovat by měla všechny zdravotnické rezervy. Zapojit by se měly do systému podle opozičního expertního týmu lázně či hospice, které mohou převzít péči o doléčující se pacienty.

Vláda musí mobilizovat rezervy zdravotnictví, zní z opozice. Blatný chystá opatření

Domácí

Tématem jednání by zřejmě l i povinný home office pro pracovníky v administrativě. Jeho projednání avizovala začátkem týdne ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).

Epidemiologická situace se v Česku opět zhoršuje. Například za úterý přibylo 16 641 nových případů koronaviru, což je asi o 800 více, než bylo minulý týden, a současně nejvíce od 6. ledna.

Vláda projedná zavedení povinnosti home office pro administrativu

Domácí

Vláda tak již od pondělí zavedla přísnější pravidla. Zavřené jsou školy a školky, omezené je cestování mezi okresy. Otevřená zůstala také jen zhruba polovina obchodů a služeb, přísnější pravidla platí i pro nošení roušek.

Reklama

Výběr článků

Načítám