Hlavní obsah

Václav Klaus má covid

Novinky, alt, jrb
Aktualizováno

Bývalý prezident Václav Klaus onemocněl covidem-19. Uvedl to server lidovky.cz. Podle něj se bude léčit doma. Klaus je odpůrcem tvrdých opatření, opakovaně odmítl například nosit roušku.

Přednáška Václava Klause pro studenty VŠEVideo: Institut Václava Klause

 
Článek

Podle mluvčího Institutu Václava Klause Petra Macinky byl exprezident pozitivně testován v úterý odpoledne.

Předtím měl on-line přednášku pro studenty VŠE, v jejímž závěru zmínil, že mu není dobře a že doufá, že to není covidem. „Pokašlávám, doufám, že ne covidem, ale to snad přes tuto IT techniku na vás nepůsobí,” řekl Klaus studentům v závěru přednášky.

Podle informací Novinek hned po přednášce odjel do Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích na testy, které koronavirus potvrdily. Z nemocnice ho poslali do domácího léčení.

Václav Klaus, 2. prezident České republiky

Domácí

Klaus od začátku epidemie vystupuje k nařízeným opatřením skepticky. Například na oslavách 28. října neměl řádně nasazenou roušku, za což mu následně pražská hygiena vyměřila pokutu 10 000 korun. Klaus proti pokutě podal odpor.

Foto: Novinky

Václav Klaus

„Abychom bez diskuze přijímali veškeré chaotické vládní příkazy a zákazy, to skoro není možné,” uvedl 28. října.

Václav Klaus dostal za neroušku pokutu 10 tisíc korun

Domácí

Kromě roušek se Klaus negativně vyjádřil i k očkování. K očkování ho vyzval i prezident Miloš Zeman. "Nech se očkovat, Václave, nebo riskuješ ve svém věku, že tě covid dožene," řekl.

Klausův syn Václav Klaus ml. pro Novinky uvedl, že o nemoci svého otce nic neví. „Nevím ani, jestli je to pravda. Tu informaci slyším poprvé od vás. V kontaktu jsme teď nebyli,"  řekl.

Rozhovor s Václavem Klausem 1/2Video: Novinky

Rozhovor s Václavem Klausem 2/2

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám