Hlavní obsah

V Ostravě pohřbili první z obětí střelby v nemocnici

Právo, zr
Ostrava

Sotva se Česko vzpamatovalo z šoku, jejž vzbudilo řádění masového vraha Ctirada Vitáska na ostravské poliklinice, začali příbuzní a přátelé pohřbívat sedm obětí. Za účasti asi dvou stovek převážně mladých lidí se konalo ve středu odpoledne ve smuteční síni ostravského krematoria poslední rozloučení s osmadvacetiletým mužem.

Foto: Právo

Na pohřeb osmadvacetiletého muže přišlo asi 200 lidí.

Článek

Přátelé, spolužáci, příbuzní a blízcí zaplnili síň do posledního místa. S přítomnými novináři se nikdo nechtěl vybavovat. „Byl ještě hodně mladý, plný života a věčně usměvavý. Tohle se nemělo stát. Stále se z toho nemůžeme vzpamatovat,“ napsal jeden z jeho bývalých spolužáků na sociálních sítích. „Je to tragédie, byl to milý kluk,“ dodal další kamarád.

Psychicky narušený Ctirad Vitásek kromě tohoto muže v čekárně traumatologické ambulance v Ostravě-Porubě zastřelil také například bývalou laborantku ostravského krevního centra, ženu na invalidním vozíčku, dozorce věznice v Ostravě-Heřmanicích i dalšího dozorce, který pracoval v ostravské vazební věznici. Všechny do čekárny svedly kontroly po převážně drobných zraněních.

Kdo byl střelec z ostravské nemocnice? Milovník fotbalu, stavař a revizor

Krimi

Smrt přišla naprosto nečekaně, když Vitásek vstoupil do čekárny a začal od dveří střílet do lidí, kteří v čekárně seděli a zoufale se snažili ukrýt za plastové židličky.

Další tři pohřby obětí hromadné vraždy, jednoho muže a dvou žen, se budou konat v Ostravě ve čtvrtek, poslední rozloučení s dalšími zastřelenými pak proběhnou ještě v pátek a v sobotu.

Případ v České republice vzbudil velkou vlnu solidarity a několik finančních sbírek pro rodiny obětí. Největší ohlas vzbudila sbírka, kterou zorganizovala Fakultní nemocnice s poliklinikou v Ostravě, kde ke střelbě došlo. Ve středu odpoledne na účtu bylo již téměř 4,5 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám