Hlavní obsah

V Moravskoslezském kraji nepřibyl poprvé od začátku pandemie žádný nakažený

V Moravskoslezském kraji nepřibyl v neděli do evidence žádný nový nakažený covidem-19. Uvedl to na twitteru hejtman Ivo Vondrák (ANO).

Foto: Petr Horník, Právo

Testování na koronavirus

Článek

„Dnes mám zcela výjimečnou informaci, která tady nebyla od samého počátku pandemie covidu-19: včera (v neděli) provedené testy neprokázaly žádného nakaženého,” napsal Vondrák.

V neděli bylo v kraji podle údajů ministerstva zdravotnictví v evidenci 324 takzvaně aktivních případů, mezi něž patří nemocní i pozitivně testovaní bez příznaků.

Nově nakažených za posledních sedm dní je v kraji sedm na 100 000 obyvatel. Nejvíce nových případů za týden na 100 000 obyvatel je v kraji podle údajů ministerstva zdravotnictví aktuálně evidováno na Ostravsku, a to 14.

Slovensko od pondělí zpřísní kontroly na hranicích

Koronavirus

Na Frýdecko-Místecku připadá na 100 000 obyvatel za sedm dní sedm nakažených, na Opavsku šest, na Novojičínsku pět a na Karvinsku a Bruntálsku po dvou pozitivně testovaných.

V Havířově naočkovali první děti mladší 16 let

Domácí

Podle údajů ministerstva zdravotnictví potvrdily laboratoře v neděli v celém Česku 105 případů koronaviru, což je nejvyšší denní přírůstek od konce května. Skoro 80 procent z toho připadá na Prahu a Středočeský kraj - v Praze bylo potvrzeno 61 a ve středních Čechách 21 případů. V celé zemi připadá za posledních sedm dní na 100 000 obyvatel devět nově nakažených.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám