Hlavní obsah

Už si nepišme, je to zbytečné, vyzval Sobotka Babiše. Koaliční dopisování je tak zřejmě u konce

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vyměňování dopisů, které je ve vládní koalici v oblibě, je zřejmě u konce. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) na tiskové konferenci po jednání vlády vzkázal svému vicepremiérovi Andreji Babišovi (ANO), že psát si dál je zbytečné.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) a ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

Sobotka tak reagoval na dopis, který Babiš v úterý poslal předsedovi vlády i vicepremiérovi Pavlu Bělobrádkovi (KDU-ČSL) ohledně korunových dluhopisů Agrofertu.

„Je zbytečné, abychom si vyměňovali dopisy,“ uvedl Sobotka s tím, že si o záležitosti s ministrem financí ve středu krátce promluvil.

Babiš má podle Sobotky věc vysvětlit hlavně veřejnosti. „Je důležité, aby (Babiš) nebyl v podezření, že optimalizoval v minulosti platby daní,“ dodal premiér. Jedná se podle něj o reputaci ministra financí i celé vlády.

Babiš si v úterním dopisu stěžoval na usnesení Sněmovny k bodu „Daňové podvody ministra financí“, ve kterém ho poslanci vyzvali, aby do konce dubna věrohodně vysvětlil své daňové záležitosti. Pokud to neučiní, má z toho Sobotka vyvodit důsledky. Šéf hnutí ANO prohlásil, že i přes vysvětlení ho Sněmovna zlynčuje.

Výběr článků

Načítám