Hlavní obsah

Ukrajinský velvyslanec poděkoval za pomoc na sjezdu občanských demokratů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko je lídrem dodávek pomoci na Ukrajinu, tahounem zpřísnění sankcí a místem fenomenální solidarity. Na pražském kongresu ODS to v sobotu uvedl velvyslanec Ukrajiny Jevhen Perebyjnis. Pozvání k vystoupení na kongresu, které sám označil za nestandardní, vnímá jako gesto podpory a solidarity s Ukrajinou napadenou ruskými vojsky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Petr Fiala a ukrajinský velvyslanec v Česku Jevhen Perebyjnis na kongresu ODS

Článek

„Žijeme v nestandardní době a musíme dělat nestandardní kroky,“ uvedl s díkem vládě, v jejímž čele stojí předseda ODS Petr Fiala.

Občanští demokraté jako součást vlády podle Perebyjnise stojí v přední linii boje proti zlu přicházejícímu z Východu. Jmenovitě poděkoval ministryni obrany Janě Černochové, ministrům financí Zbyňkovi Stanjurovi a dopravy Martinu Kupkovi. Připomněl cestu premiéra Fialy, který s kolegy z Polska a Slovinska navštívil ostřelovaný Kyjev jako první z politiků po napadení Ukrajiny 24. února.

Ukrajinský velvyslanec: Jednou budeme vzpomínat na velké české srdce

Válka na Ukrajině

Velvyslanec připomenul masakry, jejichž rozměr poznává svět po osvobození některých ukrajinských měst.

„Musíme se soustředit na to, že máme zvítězit a pohnat viníky k zodpovědnosti. Dokážeme to s podporou politickou i zcela konkrétní. Zbraně, sankce a maximální izolace Ruska jsou klíčové,“ uvedl s tím, že má štěstí, že Česko je lídrem dodávek na Ukrajinu, tahounem zpřísnění sankcí a je zde vidět fenomenální vlnu solidarity, kterou označil za upřímnou, skutečnou a od srdce.

Reklama

Výběr článků

Načítám