Hlavní obsah

U policie se chce očkovat 60 procent lidí, u hasičů polovina

Právo, mar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájem o očkování proti koronaviru má u policie zhruba 60 procent lidí. Uvedl to ve středu po jednání Ústředního krizového štábu policejní prezident Jan Švejdar. Policisté by měli být očkováni zejména v druhé fázi očkovací strategie, stejně jako hasiči nebo obecní a městští strážníci. U hasičů je zájem o očkování padesátiprocentní.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) bude ministerstvo dělat vše pro to, aby příslušníky bezpečnostních sborů přesvědčilo, že je očkování pro ně prospěšné.

Pro vnitro 1100 vakcín

„Jiná cesta z těch problémů a ze života řízeného ,psem‘ není. Budeme s příslušníky diskutovat, působit na ně a přesvědčovat je. V tuto chvíli o žádných dalších krocích neuvažujeme a věříme, že se jich nechá očkovat co nejvíce,“ řekl Hamáček.

Dávek Moderny dostane Česko v lednu mnohem méně, než počítalo

Domácí

Aktuální strategie očkování počítá s tím, že očkování policistů, hasičů a dalších členů bezpečnostních sborů přijde na řadu zhruba v březnu. Předtím se musejí proočkovat zdravotníci, senioři, personál domovů pro seniory nebo vojáci a pracovníci integrovaného záchranného systému.

Ministerstvo vnitra by chtělo v aktuální fázi nechat očkovat 1100 osob. Podle Hamáčka jde třeba o hasiče, kteří se podílejí na odebírání vzorků při testech na covid, pracovníky operačních center hasičů či policie nebo pracovníky odboru azylové a migrační politiky či správy uprchlických zařízení, kteří se setkávají s nakaženými cizinci.

Senioři nad 80 let se mají k očkování registrovat na internetu. Odborníci to kritizují

Domácí

„Předpokládáme, že by očkování provedlo zdravotnické zařízení ministerstva vnitra, tak abychom nezatěžovali standardní očkovací místa. Pouze bychom převzali vakcínu a s pomocí našich zdravotníků bychom očkovali,“ řekl Hamáček.

Reklama

Výběr článků

Načítám