Hlavní obsah

Tropické počasí vydrží do středy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tropické teploty by měly v Česku vládnout do středy, pak se mírně ochladí a po zbytek července a první dny srpna by se rtuť teploměru měla šplhat jen k 25 stupňům Celsia. Tvrdí to Český hydrometeorologický ústav ve svém měsíčním výhledu. Nejvíce srážek by mělo spadnout v tomto týdnu, během následujících tří týdnů by srážky měly být průměrné.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 13.7.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V úterý a ve středu budou teploty šplhat k 35 stupňům Celsia. Po oba dny ale současně hrozí silné bouřky. Poté se ochladí, teploty spadnou o více než 10 stupňů. To ale nebude platit pro východ a jihovýchod České republiky, kde se teploty budou stále pohybovat kolem 30 stupňů. Nejchladnější bude zřejmě sobota, kdy by mělo být zataženo, na většině území by mělo pršet nebo by měly být přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 17 na jihozápadě po 28 na severovýchodě. V neděli budou teploty růst.

V týdnu od 19. do 25. července bude většinou polojasno, místy přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 19 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 32 °C.

Podobný ráz počasí by měl vydržet i poslední červencový týden. Ranní teploty by se měly pohybovat v intervalu mezi 10 a 16 °C a denní mezi 20 a 30 °C. Srážky by měly být v tomto období průměrné.

Začátek srpna by měl být teplotně průměrný. Noční teploty by měl být mezi 9 a 16 °C, denní 20 až 27 °C.

Nejtepleji bylo v roce 1994, kdy byla průměrná teplota pro toto období 22,4 °C. Naopak nejnižší průměrná teplota byla naměřena v roce 1961, a to 15,5 °C.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ilustrační foto

Reklama

Výběr článků

Načítám