Hlavní obsah

TOP 09 v koalici s okamurovci v Kladně? Nepřijatelné, vzkazuje Pospíšil

To, že by členové TOP 09 byli v městské kolici s okamurovci, je pro vedení strany nepřijatelné. Vedení TOP 09 tak reaguje na povolební dohodu v Kladně, kde si v neděli plácli ODS, ANO, SPD a hnutí Kladeňáci, v němž má topka svého zástupce.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil

Článek

„Koaliční paktování s SPD je nepřijatelné. TOP 09 má platné usnesení, kterým tuto spolupráci zakazuje,” uvedl v pondělí v reakci předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

Dotyčný člen kladenské TOP 09 má podle něj jen dvě možnosti - vystoupit z koalice, nebo vystoupit ze strany. „Jinak bude vyloučen pro porušení hodnot TOP 09,” dodal Pospíšil na Twitteru.

Podobný scénář naznačila již v neděli večer i místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Že ve straně toto téma rezonuje, dokládá i pohoršení europoslance Jaromíra Štětiny, který s poukazem na zakladatele Karla Schwarzenberga a Miroslava Kalouska očekával od stávajícího vedení strany razantnější odpověď.

Vítěz mimo hru

V Kladně zvítězila Volba pro Kladno stávajícího primátora Milana Volfa. Volba vládla ve městě doposud spolu s ANO a KSČM. V neděli se ovšem na koalici dohodla druhá ODS s hnutím Kladeňáci, v němž jsou zástupci TOP 09, STAN, KDU-ČSL i Pirátů, s ANO a SPD. [celá zpráva]

Foto: Martin Havelka, Novinky

Výsledek komunálních voleb na Kladně

Z TOP 09 je za Kladeňáky zastupitel Petr Hašek. Další zastupitelé za toto sdružení jsou jeden z KDU-ČSL, jeden Pirát kandidující za STAN a dva bezpartijní za STAN.

 

Výběr článků

Načítám