Hlavní obsah

Pro vysvědčení si mohou přijít všichni žáci

Novinky, ber, jas
Praha
Aktualizováno

Závěr školního roku proběhne podobně jako každý rok. Všichni žáci si budou moci vyzvednout vysvědčení. Doložit budou muset ale čestné prohlášení o zdravotním stavu, do škol nebudou moci studenti s příznaky virového onemocnění. V pondělí to na tiskové konferenci po jednání vlády oznámil ministr školství Robert Plaga (ANO).

Záznam: TK po jednání vládyVideo: ČTK

 
Článek

„Vzhledem k epidemiologické situaci chceme školám umožnit, aby akce, které se vážou ke konci školního roku, tedy předání vysvědčení, rozloučení se závěrečnými ročníky anebo focení, mohly proběhnout téměř jako v běžném školním roce,“ sdělil ministr Plaga.

Mezi 22. červnem a 30. červnem 2020 tak bude možné, aby školy pořádaly akce, které nejsou vzdělávací. Uvolnění by se mělo dotknout základních, středních, vyšších odborných škol, konzervatoří, a to včetně speciálních a základních uměleckých škol.

Skoro 25 000 žáků skládá přijímačky na víceletá gymnázia

Věda a školy

Akcí se budou moci zúčastnit všichni žáci bez omezení počtu či nutnosti dodržovat homogennost skupin. Stále však bude nutné doložit čestné prohlášení a do škol nebudou moci osoby s příznaky virového onemocnění.

Plaga ale také upozornil, že se nemění pravidla pro žáky, kteří nyní dochází do škol kvůli výuce.

Vláda odklepla návrh zákona o náhradním výživném

Domácí

V pondělí také vláda schválila náhradní výživné, které by mělo pomoci samoživitelkám a samoživitelům, kterým dluží druhý rodič dítěte alimenty. Stát by měl hradit tyto alimenty, maximálně však do výše 3000 korun po dobu dvou let.

Reklama

Výběr článků

Načítám