Hlavní obsah

Pro vysvědčení si mohou přijít všichni žáci

Novinky, ber, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Závěr školního roku proběhne podobně jako každý rok. Všichni žáci si budou moci vyzvednout vysvědčení. Doložit budou muset ale čestné prohlášení o zdravotním stavu, do škol nebudou moci studenti s příznaky virového onemocnění. V pondělí to na tiskové konferenci po jednání vlády oznámil ministr školství Robert Plaga (ANO).

Záznam: TK po jednání vládyVideo: ČTK

 
Článek

„Vzhledem k epidemiologické situaci chceme školám umožnit, aby akce, které se vážou ke konci školního roku, tedy předání vysvědčení, rozloučení se závěrečnými ročníky anebo focení, mohly proběhnout téměř jako v běžném školním roce,“ sdělil ministr Plaga.

Mezi 22. červnem a 30. červnem 2020 tak bude možné, aby školy pořádaly akce, které nejsou vzdělávací. Uvolnění by se mělo dotknout základních, středních, vyšších odborných škol, konzervatoří, a to včetně speciálních a základních uměleckých škol.

Skoro 25 000 žáků skládá přijímačky na víceletá gymnázia

Věda a školy

Akcí se budou moci zúčastnit všichni žáci bez omezení počtu či nutnosti dodržovat homogennost skupin. Stále však bude nutné doložit čestné prohlášení a do škol nebudou moci osoby s příznaky virového onemocnění.

Plaga ale také upozornil, že se nemění pravidla pro žáky, kteří nyní dochází do škol kvůli výuce.

Vláda odklepla návrh zákona o náhradním výživném

Domácí

V pondělí také vláda schválila náhradní výživné, které by mělo pomoci samoživitelkám a samoživitelům, kterým dluží druhý rodič dítěte alimenty. Stát by měl hradit tyto alimenty, maximálně však do výše 3000 korun po dobu dvou let.

Reklama

Výběr článků

Načítám