Hlavní obsah

STAN půjde do voleb v Praze samostatně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

STAN bude v komunálních volbách v Praze kandidovat samostatně. Předseda pražské organizace a náměstek primátora Petr Hlubuček řekl, že o tom ve čtvrtek rozhodl krajský výbor hnutí. Dodal, že STAN očekává dvouciferný volební výsledek a v případě účasti na vládě v metropoli nechce spolupracovat s hnutím ANO.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Náměstek primátora hl. m. Prahy Petr Hlubuček

Článek

V posledních volbách v roce 2018 bylo hnutí STAN s TOP 09 a KDU-ČSL součástí koalice Spojené síly pro Prahu. Pro příští volby se už na spolupráci dohodly ODS, TOP 09 a KDU-ČSL.

Na pražském magistrátu nyní vládnou Piráti, Praha sobě a Spojené síly (STAN, TOP 09 a KDU-ČSL). V opozici jsou ANO a ODS. "Máme za sebou spoustu odmakané práce a úspěšných projektů. TOP 09 se nakonec rozhodla jít do koalice s opoziční ODS, což samozřejmě respektujeme, my jsme vždycky byli připraveni jít i samostatně," řekl Hlubuček.

Kdo s kým půjde? Pražská předvolební volenka se rozjela naplno

Domácí

Dodal, že na kandidátce se mohou objevit také odborníci a veřejně známé osobnosti.

"Nechci spekulovat, ale v každém případě očekáváme dvojciferný výsledek," řekl. Po volbách podle Hlubučka STAN nechce být v koalici s ANO. "V současné době si nedovedu představit, že bychom s ANO spolupracovali na úrovni rady, tedy ve vedení města," řekl.

Komunální volby: Průběh a přepočet mandátů voleb do zastupitelstev obcí

Komunální volby

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám