Hlavní obsah

Sobotka nevyloučil podporu Rusnokovi, novou vládu ale zároveň kritizuje

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka výslovně nevyloučil možnost, že by poslanci sociální demokracie ve Sněmovně, pokud se nerozpustí, podpořili vládu Jiřího Rusnoka. Na druhou stranu si ale Sobotka od nového kabinetu nechává odstup. Soudí, že někteří ministři jsou orientováni pravicově.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

„Na debatu o prezidentské vládě je dost času. Navíc ani nevíme, jaké bude její programové prohlášení, řada členů vlády je orientována pravicově. Prioritou ČSSD nadále zůstávají nové volby, ne podpora vlády, která nemá mandát od voličů. Nejlepším řešením je rozpuštění Poslanecké sněmovny a volby do 60 dnů,“ sdělil ve čtvrtek Sobotka na dotaz Novinek, zda by jeho strana měla vyslovit důvěru Rusnokovu kabinetu v případě, že se nerozpustí Sněmovna.

Možnou podporu nové vládě už nevyloučili první místopředseda sociální demokracie Michal Hašek, místopředseda strany Zdeněk Škromach a šéf poslanců ČSSD Jeroným Tejc.

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtečním rozhovoru pro Právo sociálním demokratům vzkázal, aby Rusnokův kabinet podpořili, pokud nechtějí, aby se k moci vrátila pravice. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám