Hlavní obsah

Sněmovna bude řešit audit o Babišovi ve čtvrtek

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poslanci budou jednat o auditu Evropské komise o střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO) ve čtvrtek dopoledne. Podpořily to všechny strany včetně hnutí ANO i koaliční ČSSD.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Andrej Babiš (ANO) ve Sněmovně

Článek

Pro zařazení mimořádného bodu na čtvrteční 11. hodinu hlasovalo 177 poslanců ze 182 přítomných. Proti nebyl nikdo, několik poslanců se zdrželo. Na detail hlasování se můžete podívat zde.

„Nechceme blokovat jednání Poslanecké sněmovny, této debatě se nebráníme,“ řekl před hlasováním předseda poslanců ANO Jaroslav Faltýnek.

Hřib letí do Bruselu, pořeší i audit o Babišovi

Domácí

Jednání o auditu Evropské komise na půdě Sněmovny iniciovali Piráti, s apelem se přidaly i další opoziční strany ODS, KDU-ČSL, TOP 09 i hnutí STAN.

Dostálová audit zveřejnit nechce

Většina poslanců také apeluje na ministryni pro místní rozvoj Kláru Dostálovou (za ANO), aby auditní zprávu zveřejnila. Dostálová však tvrdí, že dokument je v důvěrném režimu.

Zaparkovaný Agrofert: Zisky patří Babišovi, dohlíží jeho manželka a právník

Ekonomika

Detaily auditu v úterý zveřejnil server Neovlivní. Auditoři prý s definitivní platností konstatovali, že premiér Babiš porušuje české i evropské zákony, protože se svého holdingu Agrofert zbavil jen naoko. Babiš vložil Agrofert do svěřenského fondu, je však jeho beneficientem.

Podle serveru přijde Česká republika o stovky milionů korun, které Agrofert neoprávněně získal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám