Hlavní obsah

Slunečno a teplo zůstane po celý srpen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplé počasí s letními teplotami vydrží až do konce srpna, předpovídá Český hydrometeorologický ústav v měsíčním výhledu počasí. Teploty během následujících týdnů se budou pohybovat nad 25 stupni Celsia a budou atakovat i tropických 30 stupňů Celsia. Výraznější pokles teplot by měl nastat na přelomu srpna a září, přesto se budou držet kolem dlouhodobého průměru. Období by mělo být srážkově průměrné.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Česko čeká od 8. do 14. srpna slunečný týden. Obloha by měla být jasná až polojasná. Noční teploty se budou pohybovat mezi 10 a 13 stupni, denní zůstanou na průměrných 26 stupních Celsia, o víkendu se vyšplhají na 30 stupňů Celsia.

Podobný charakter počasí meteorologové očekávají také v týdnu od 16. do 22. srpna. Bude skoro jasno až polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 18 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 31 °C.

V týdnu od 22. do 28. srpna by se denní teploty mohly dostat až na 31 stupňů Celsia, noční se budou pohybovat mezi 10 a 15 stupni.

Pád teplot by měl nastat v posledním sledovaném období, a to v týdnu od 29. srpna do 4. září. V noci by teploty měly být na průměrných 11 stupních a denní kolem 22 stupňů.

Meteorologové očekávají, že nejméně srážek spadne v tomto týdnu, o něco více v dalších, i když stále kolem průměrných hodnot obvyklých pro závěr srpna a začátek září. Období jako celek (8. srpen až 4. září) by mělo být srážkově normální, popřípadě slabě pod normálem.

Reklama

Výběr článků

Načítám