Hlavní obsah

Škola se žákům omluvila za nestávkování

Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké zklamání čekalo v úterý žáky Základní a mateřské školy v Bolaticích na Opavsku. Když totiž ráno dorazili do tříd, tak se od učitelů dozvěděli, že jejich škola stávkovat nebude.

Foto: otisk z webu zsbolatice.cz

Vzkaz na webu ZŠ Bolatice.

Článek

„Naše škola zůstává ve středu 6. listopadu otevřena, vyučování proběhne dle rozvrhu hodin. Tímto se moc omlouváme zejména starším žákům základní školy za velké zklamání,“ píše škola na svém webu a připojuje i smějícího se smajlíka.

„Většina našich učitelů nebyla pro stávku, proto se škola nepřipojila. Kdyby se naopak rozhodla většina našich pedagogů stávkovat, tak by se ti ostatní přizpůsobili a připojili. U nás tudíž ve středu proběhne normální výuka,“ okomentovala to zástupkyně ředitele Alena Návratová.

Vláda definitivně rozhodla o platech učitelů. Do tarifů půjde osm procent

Domácí

Stávkovat se nebude ani na Wichterlově gymnáziu v Ostravě-Porubě. A zde dokonce učitelé půjdou domů z práce až pozdě večer.

„V pondělí se zaměstnanci sešli s odbory a rozhodlo se, že naše škola stávkovat nebude. Nikdo se nepřihlásil, že by chtěl stávkovat. Takže se u nás ve středu normálně vyučuje, a dokonce máme i třídní schůzky a konzultace, takže učitelé půjdou domů až kolem sedmé hodiny večer,“ sdělil Právu zástupce ředitele Wichterlova gymnázia Antonín Balnar.

V životě neměli tolik peněz, učitelé stojí za vládou. Babiš se tvrdě pustil do odborů

Domácí

Dodal, že ředitel raději napsal prostřednictvím školního systému všem rodičům, že třídní schůzky se i ve dnu učitelské stávky konají.

„Pokud by se zaměstnanci rozhodli jinak, tak bychom jejich rozhodnutí samozřejmě akceptovali,“ shrnul Balnar.

Učitelé chtějí stávkovat, protože jsou nespokojeni s růstem mezd, jak je navrhla a v pondělí i schválila vláda. Požadovali růst o deset procent, vláda sice toto číslo schválila, do tarifů se ale přidá pouze osm procent, což školským odborům vadí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám