Hlavní obsah

Sítě se baví. Ostříhaného Feriho lajkla Vězeňská služba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktivita Vězeňské služby ČR, která na Twitteru „lajkla“ příspěvek o tom, že se ostříhal exposlanec TOP 09 Dominik Feri, jenž čelí nařčení ze sexuálního násilí, okamžitě spustila vlnu reakcí na sociálních sítích. Zástupci instituce se k tomu, že by příspěvek označili lajkem záměrně, nehlásí.

Foto: Twitter @molis_molkoff

Článek

Shození ikonického afra Dominika Feriho vzbudilo pozornost ve středu dopoledne, kdy do médií unikla fotka jeho nového účesu, jež měla být původně věnována pouze seznamu jeho blízkých přátel na Instagramu.

Novinkám Feri řekl, že nepřipisuje změně účesu zvláštní význam. „Zkrátka jsem se ostříhal na léto. Žádná symbolika v tom není,“ uvedl.

Dominik Feri shodil své legendární afro

Domácí

Kladné „srdíčko“ Vězeňské služby u příspěvku, který se změně účesu věnoval, rázem spustilo smršť narážek na předrevoluční povinnost být ostříhán do vězení „na ježka“ či mít alespoň krátké vlasy.

„Těžko spekulovat nad tím, co za tou fotkou vidí správce ofiko twitteru vězeňské služby,“ sdílel screenshot lajknutí jeden z uživatelů. Příspěvek se následně dočkal řady sdílení.

Feriho kauzu začala řešit policie, hlásit se mohou další případné oběti

Krimi

V souvislosti s twitterovou aktivitou se Novinky obrátily na zástupce Vězeňské služby s dotazem, co je k reakci vedlo. Oni sami však hledali pro lajk vysvětlení.

„Vůbec nevím, že jsme lajkli post na Twitteru, že se Dominik Feri ostříhal. Proč bychom to dělali? Twitter spravuji já a já jsem to určitě nelajkla. Mně je ta osoba úplně jedno,“ uvedla mluvčí služby Markéta Prunerová.

„Já se na to kouknu, ale to jsem určitě nelajkovala já, protože jsem to ani nečetla,“ doplnila.

„Jdeme zkoumat Twitter a jeho záludnosti. Děkujeme moc za podnět,“ rozloučila se nakonec do telefonu Prunerová.

Svlíkni se a máš bod aneb Seznamovací kurzy Právnické fakulty

Domácí

Feriho před několika dny nařklo v médiích několik žen ze sexuálního obtěžování a násilí. Tvrzeními se nyní zabývá policie. Ta vede prověřování pro podezření ze spáchání některého z trestných činů proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti.

Pokud by se nařčení potvrdila, hrozí Ferimu podle trestního zákoníku odnětí svobody na šest měsíců až pět let. Sám dnes už bývalý poslanec se omluvil za dřívější „negentlemanské“ chování, sexuální násilí však odmítl.

Reklama

Výběr článků

Načítám