Hlavní obsah

Řeky na severu Čech opadly, na Semilsku dál platí kalamitní stav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varnsdorf

Řeky na severu Čech se v noci na dnešek opět vrátily do normálu a jejich hladiny dál klesají. Už před půlnocí byl první povodňový stupeň odvolán na Kamenici v Hřensku, Mandava ve Varnsdorfu se do normálního stavu vrátila po 03:00. V Ústeckém a Libereckém kraji už v noci nepršelo a hasiči měli klidnou noc. Informovali o tom operační důstojníci v Ústí nad Labem a Liberci.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Energetiky čeká ještě mnoho oprav na vedeních proudu. Ilustrační foto

Článek

Přestože se počasí umoudřilo, stále platí kalamitní stav, který pro Semilsko a také Královéhradecko vyhlásili už v pátek energetici. "Ještě večer zbývalo opravit více než stovku poruch na nízkém napětí, na opravách se stále pracuje," řekla v neděli mluvčí ČEZ pro východní Čechy Šárka Beránková.

Hasiči v Libereckém kraji už od sobotního večera řeší ekologickou havárii na Českolipsku. U Kravař zasáhl kolem 15.45 blesk trafostanici a vytekl z ní olej, který kontaminoval i nedaleký potok. Navíc hrozil i požár od rozpáleného oleje.

"Hasiči museli postavit norné stěny a zasypat olej sorbentem, dvě jednotky jsou stále na místě," řekl operační důstojník libereckých hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám