Hlavní obsah

První miminko letošního roku přišlo na svět v Plzni

První dítě letošního roku se narodilo minutu po půlnoci ve Fakultní nemocnici Plzeň. Je to holčička, měří 50 centimetrů, váží 3330 gramů a dostala jméno Viktorie. Pomyslný závod o první miminko roku jen o několik minut prohrála novorozeňata v Ostravě, v Ústí nad Labem, v Kolíně či v Břeclavi.

Foto: Kufnerová Plzeň/Libuše FN, ČTK

První dítě roku 2021 je Viktorie, která přišla na svět 1. ledna minutu po půlnoci.

Článek

Jako druhý přišel letos na svět dvě minuty po půlnoci Tomáš v Městské nemocnici Ostrava. Váží 3650 gramů a měří 50 centimetrů. Jeho maminka je z Vřesiny u Hlučína na Opavsku.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Chlapec Tomáš, který přišel na svět 1. ledna 2021 dvě minuty po půlnoci v Městské nemocnici Ostrava, je druhým dítětem narozeným v roce 2021 v Česku.

Třetí místo společně obsadily holčičky Ema a Daniela. Ema se narodila v kolínské porodnici v 0:03. Váží 3710 gramů. Ve stejný čas na svět přišla i Daniela v nemocnici společnosti Krajské zdravotní (KZ) v Mostě, její maminkou je Miriam Nykodýmová z Litvínova. Dítě váží 3410 gramů a měří 50 centimetrů.

Dítě narozené 19. 9. přišlo na svět v 9:19 hodin

Koktejl

Prvním dítětem narozeným v roce 2021 na jihu Moravy se stala holčička Rozálie, která se narodila v Nemocnici Břeclav čtyři minuty po půlnoci. V Olomouckém kraji prvenství získala v porodnici Fakultní nemocnice Olomouc Natálie, která na svět přišla dvanáct minut po půlnoci.

O 14 minut později přivítali ve Fakultní nemocnici (FN) Hradec Králové Ivana, jeho maminka je ze Slovenska. V Pardubickém kraji se jako první narodil 38 minut po půlnoci v nemocnici ve Svitavách Tadeáš, jeho matka je z Jedlové u Poličky.

V úvodní hodině letošního roku se stihla narodit ještě Inna v českobudějovické nemocnici, a to v 0:52. Podle zástupců nemocnice se má čile k světu. O asi čtvrt hodiny později se narodilo také první pražské dítě, a to v Ústavu pro péči o matku a dítě v Podolí.

V Kalifornii se narodilo nejmenší miminko, které přežilo. Vážilo 245 gramů

Amerika

Prvním dítětem na Vysočině se stal Mikuláš Hausknecht, jeho matka Lucie je z Hrotovic. Narodil se v nemocnici v Třebíči v 01:26.

Ve Zlínském kraji si prvenství připsala Ela, která se narodila v 02:05 v porodnici Kroměřížské nemocnice, její maminka Kristýna Šumberová je ze Zdounek na Kroměřížsku.

První miminka v novém roce přišla na svět v Kadani a v Praze

Domácí

První miminko v Libereckém kraji se na Nový rok narodilo v Jilemnici. Malá Mariana Bartoníčková přišla na svět ve 2:24, rodiče ale přijeli ze sousedního Královéhradeckého kraje, z Jičína.

Prvním miminkem narozeným v Karlovarském kraji je holčička Zora, která přišla na svět v Nemocnici Sokolov.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám