Hlavní obsah

Prvňáčci testy zvládají bez problémů. A umějí je i přečíst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když je čárka na písmenku C, tak je to negativní, to je dobře, hlásí s přehledem blonďatá holčička v druhé lavici. Zhodnotila tak svůj test na koronavirus a jeho výsledek. To, že test bez problémů zvládnou starší děti nebo dospělí, už nikoho nepřekvapí, ale ve čtvrtek potvrdili i malí prvňáci v 1. A mladoboleslavské 7. základní školy ve Václavkově ulici, že bravurně ovládají samotesty včetně interpretace výsledků.

Prvňáci v mladoboleslavské škole se testují na koronavirus

Článek

Žáci prvních tříd se mohli otestovat až ve čtvrtek, některé školy to ale udělaly už ve středu, kdy začal školní rok.

S přípravou testovacích sad dětem pomáhala v Mladé Boleslavi třídní učitelka i asistentky. Problém některým dělalo snad jen otevření plastových obalů. Místo papírových stojánků na ampule přikládaných k sadám výrobcem tady měli vlastní zlepšovák.

Záhada na ZŠ v Rokycanech: 23 žáků mělo pozitivní antigenní test, PCR testy ukázaly nulu

Domácí

Trochu masivnější, ale jinak úplně obyčejný plastový kolíček na prádlo, do něhož se uchytila ampule s roztokem, aby nespadla. „Používáme je už od loňského roku, vykoupili jsme je snad po celé Boleslavi, potřebovali jsme pro školu osm set kolíčků,“ smála se jednoduchému, ale nezbytnému doplňku zástupkyně ředitelky školy Jindřiška Nováková v průběhu testování.

„Kdyby byly čárky u obou písmen, bylo by to pozitivní,“ řekla Právu suverénně drobná prvňačka, když s novými spolužáky čekala na to, jak se zbarví lakmusové papírky.

Testy: školám covid nehrozí

Koronavirus

„Vypadá to, že pro děti už testování není ničím, co by je nějak zaskočilo, už jsou zvyklé. Nabízeli jsme rodičům, jestli u toho chtějí být, aby mohli dohlédnout nebo pomoci, ale nikdo toho nevyužil. Mám pocit, když srovnám děti z minulosti, že ty nové jsou pořád šikovnější, a když nastupují do první třídy, už toho spoustu znají a zvládají i takové věci, jako třeba testování,“ hodnotila je zástupkyně ředitelky.

Stejně jako ve středu při začátku školního roku u starších dětí, tak ani ve čtvrtek u prvňáků se ony dvě čárky u žádného testu neobjevily. Děti se konečně mohly začít věnovat tomu, proč přišly do školy, tedy učení.

Reklama

Výběr článků

Načítám