Hlavní obsah

Prezident by měl slyšet i názory ČSSD, řekl Hamáček po obědě se Zemanem

– Praha
Novinky, zpe

Prezident Miloš Zeman se pravidelně jednou do měsíce schází s premiérem a šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem. Od nového roku se bude jednou měsíčně scházet i s ministrem vnitra a šéfem koaliční ČSSD Janem Hamáčkem. Nová tradice začala čtvrtečním obědem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jan Hamáček a prezident Miloš Zeman na snímku z března 2018 na sjezdu ČSSD v Hradci Králové. S vicepremiérem se Zeman nově hodlá scházet k bilaterálnímu jednání každý měsíc.

Článek

„Dohodli jsme se, že se budeme vídat pravidelně, aby pan prezident měl možnost slyšet názory koaliční strany,“ řekl Hamáček na brífinku po asi hodinu a půl dlouhém obědě.

S prezidentem řešili zahraniční politiku, především současnou krizi mezi Íránem a USA. Zeman se prý nechal slyšet, že by Evropská unie mohla sehrát roli moderátora diskuze.

„Informoval jsem pana prezidenta, co čeká vládu v následujících měsících, mluvili jsme o prioritách, které máme a chceme projednávat. Pan prezident se zajímal o to, jak se ČSSD chystá na krajské volby. To byla hlavní témata, která jsme probrali,“ uvedl Hamáček.

Podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka čtvrtečním obědem vicepremiéra s prezidentem započala nová tradice. „Nová tradice zahájena! Pan prezident na Hradě přivítal u příležitosti pracovního oběda 1. místopředsedu vlády a ministra vnitra Jana Hamáčka. Setkání se budou konat jednou měsíčně,“ napsal Ovčáček.

S prezidentem se pravidelně schází premiér Babiš, většinou za Zemanem jezdí na večeři nebo na oběd do lánského zámku.

Reklama

Výběr článků

Načítám