Hlavní obsah

Premiér Paroubek přijal odstoupení mluvčí vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Premiér ČR Jiří Paroubek v sobotu přijal odstoupení z funkce tiskové mluvčí vlády Veroniky Skořepové. Ta jej požádala o uvolnění kvůli spekulacím v jejím životopise. Vše zároveň označila za kampaň, jež má zdiskreditovat předsedu vlády a jeho kabinet. Zatím nemá jasno, kdo a kdy by mohl Skořepovou nahradit.

Článek

Paroubek dnes ČTK řekl, že důvodem odchodu Skořepové rozhodně nejsou "nepřesnosti" v jejím životopise. "Ty důvody nevyplývají ani z naší spolupráce, ta byla výborná až vynikající," prohlásil premiér.

Za příčinu odstoupení mluvčí považuje rozhovor, který poskytla čtvrtečnímu magazínu Mladé fronty Dnes. "Vybočil z obvyklé profesionality," poznamenal.

Mluvčí: nechci být záminka

"Ke své žádosti jsem přistoupila proto, že cítím, že jsem se stala, možná i částečně kvůli vlastnímu neobratnému vyjádření v tisku, objektem sílící negativní mediální kampaně, jejímž cílem je podle mého názoru zdiskreditovat  premiéra i vládu, kterou vede," konstatovala v prohlášení zaslané médiím.

"Jako profesionál v tomto oboru vím, že taková kampaň může v očích veřejnosti znehodnotit výsledky kvalitní práce Jiřího Paroubka  jako bývalého ministra pro místní rozvoj i jako současného premiéra,  a že tak může poškodit  celou vládu," pokračovala.

Skořepová dále prohlásila, že jako "profesionál nechce abych se stala záminkou k tomu, že jméno premiéra a výsledky práce celé vlády budou zpochybňovány ještě dříve, než se vůbec začne projednávat její programové prohlášení".

Zatím není známo, zda premiér žádosti své mluvčí vyhoví.

Vše začalo v pátek

Spekulace o odbornosti Skořepové se objevily v médiích v pátek, a to poté co plzeňské rádio FM plus upozornilo na nejasnosti v životopise dosud nejmladší tiskové mluvčí Úřadu vlády ČR. [celá zpráva

Na její nízký věk a malé zkušenosti upozorňovali i někteří sociální demokrati. Těm se nelíbilo ani sebevědomé vystupování Skořepové v tisku. [celá zpráva]

Prohlášení Veroniky Skořepové, mluvčí vlády ČR

  • Dnes jsem požádala premiéra České republiky Jiřího Paroubka o okamžité uvolnění z funkce mluvčí Úřadu vlády ČR. Zároveň odmítám lživé a nepodložené spekulace o údajných nesprávných faktech v mém životopise. Veškeré údaje, které jsem uvedla, jsem premiérovi písemně doložila.
  • Ke své žádosti jsem přistoupila proto, že cítím, že jsem se stala, možná i částečně kvůli vlastnímu neobratnému vyjádření v tisku, objektem sílící negativní mediální kampaně, jejímž cílem je podle mého názoru zdiskreditovat premiéra i vládu, kterou vede. Jako profesionál v tomto oboru vím, že taková kampaň může v očích veřejnosti znehodnotit výsledky kvalitní práce Jiřího Paroubka jako bývalého ministra pro místní rozvoj i jako současného premiéra, a že tak může poškodit celou vládu.
  • Jako profesionál nechci, abych se stala záminkou k tomu, že jméno premiéra a výsledky práce celé vlády budou zpochybňovány ještě dříve, než se vůbec začne projednávat její programové prohlášení.

Veronika Skořepová, mluvčí Úřadu vlády ČR. Praha 7. května 2005

Veronika Skořepová

  • Narozená 5. 6. 1980

Vzdělání:

  • Maturita: Střední průmyslová škola textilní - obor Textilní výroba a podnikatelství
  • Vyšší odborná škola: obor Finance a řízení (z důvodů stěhování po dvou letech přerušeno)

Předchozí zaměstnání:

  • Ministerstvo pro místní rozvoj: ředitelka odboru vnějších vztahů, tisková mluvčí
  • Deník Blesk: redaktor společnosti
  • Externě pro ČT: scénárista, asistent režie, produkce dokumentárních pořadů
  • Externě pro ČT: reportér publicistiky - pořad Klekánice
  • Rádio Sázava: šéfredaktor zpravodajství Reportér zpravodajství v TV
  • NOVA: hlavní zprávy Reportér zpravodajství v TV Praha (TV Prima)
  • Redaktor zpravodajství v deníku Super
  • Scénárista a redaktor pořadu Prima jízda v TV Prima
  • Moderátorka rádia FM Plus Plzeň

Podnikatelská činnost

  •  Živnostenský list (práce i v oboru - modeling)

Reklama

Související články

Paroubek zvažuje osud mluvčí vlády

O dalším angažmá mluvčí vlády Veroniky Skořepové (24) uvažuje premiér Jiří Paroubek. Podle informací Práva z prostředí soc. dem. a z vládních kruhů vyvolaly...

Výběr článků

Načítám