Hlavní obsah

Rádio: mluvčí vlády Skořepová lhala o své praxi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Soukromé plzeňské rádio FM plus v pátek uvedlo, že nová mluvčí vlády Veronika Skořepová (25) ve svém životopise předloženém vládě lhala. V dokumentu totiž píše, že v letech 2003 až 2004 pracovala jako šéfredaktorka plzeňského rádia Šumava.

Článek

Úřad vlády následně uvedl, že podklady o praxi Skořepové, z něhož rádio vychází, nejsou oficiální.

"V průběhu dnešního dne jsem zjistila, že mnoho novinářů má nesprávné informace o mých profesních zkušenostech. Tyto nesprávné informace zřejmě vyplývají z materiálu, který byl nejspíš někým pochopen jako můj životopis. Z prohlášení Úřadu vlády ČR jasně vyplývá, že tento materiál byl brán jako pracovní podklad," uvedla ke kauze sama Skořepová.

Rádia FM plus a Šumava vlastní stejný majitel.

Mluvčí: spletla jsem se

"V rádiu Šumava nebyla nikdy zaměstnána ani pro něj nepracovala externě. U nás v rádiu FM plus se zaučovala na práci večerní moderátorky, ale protože nebyla schopna odvysílat ani hit na přání, nebyla přijata," uvedlo rádio, které vycházelo z podkladů o praxi nové mluvčí, jež byly připraveny pro jednání vlády 26. dubna.

V oficiálním životopisu Skořepové zveřejněném na webových stránkách Úřadu vlády není rádio Šumava zmíněno. Mluvčí v něm naopak zmiňuje obdobný post šéfredaktorky zpravodajství, ovšem v rádiu Sázava. Skořepová tvrdí, že omylem zaměnila jména stanic Sázava a Šumava. "Došlo k omylu, k záměně dvou jmen rádií... V jednom tom životopisu jsem se překlepla. Nebyl to samozřejmě žádný záměr," řekla Skořepová.

Nova a ČT: neosvědčila se

Skořepová v oficiálním životopisu uvádí také práci pro ČT a televizi Nova. Veřejnoprávní televize dnes uvedla, že se v těchto médiích neosvědčila. Podle mluvčího ČT Martina Krafla Skořepová "zkoušela spolupracovat" v ostravském televizním studiu na dvou publicistických pořadech. "Ale obě strany se dohodly na tom, že v tom nebudou pokračovat," řekl Krafl.

Šéfredaktor zpravodajství TV Nova Martin Ondráček zase v ČT uvedl, že Skořepové po skončení zkušební doby navrhl ukončení pracovního poměru. "Důvod byl ten, že se neosvědčila," vysvětlil Ondráček.  

Pětadvacetiletá Skořepová je nejmladší mluvčí vlády. Do funkce ji jmenoval v dubnu nový premiér Jiří Paroubek. Pro něj od ledna pracovala na ministerstvu pro místní rozvoj.

Veronika Skořepová

  • Narozená 5. 6. 1980

Vzdělání:

  • Maturita: Střední průmyslová škola textilní - obor Textilní výroba a podnikatelství
  • Vyšší odborná škola: obor Finance a řízení (z důvodů stěhování po dvou letech přerušeno)

Předchozí zaměstnání:

  • Ministerstvo pro místní rozvoj: ředitelka odboru vnějších vztahů, tisková mluvčí
  • Deník Blesk: redaktor společnosti
  • Externě pro ČT: scénárista, asistent režie, produkce dokumentárních pořadů
  • Externě pro ČT: reportér publicistiky - pořad Klekánice
  • Rádio Sázava: šéfredaktor zpravodajství Reportér zpravodajství v TV
  • NOVA: hlavní zprávy Reportér zpravodajství v TV Praha (TV Prima)
  • Redaktor zpravodajství v deníku Super
  • Scénárista a redaktor pořadu Prima jízda v TV Prima
  • Moderátorka rádia FM Plus Plzeň

Podnikatelská činnost

  •  Živnostenský list (práce i v oboru - modeling)

Reklama

Výběr článků

Načítám