Hlavní obsah

Premiér Babiš k odmítnutí Šmardy: Budu to řešit až po dovolené

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, že prezident Miloš Zeman odmítl jmenovat Michala Šmardu (ČSSD) ministrem kultury, bude premiér Andrej Babiš (ANO) řešit až příští týden po návratu z dovolené. Jmenovat Šmardu ministrem kultury přitom prezidentovi navrhl sám Babiš na přání šéfa ČSSD Jana Hamáčka.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Premiér Andrej Babiš

Článek

„Beru prohlášení prezidenta republiky na vědomí. Budu čekat na vyjádření předsedy ČSSD Hamáčka a následně situaci řešit příští týden po návratu z dovolené,“ napsal Novinkám Babiš v SMS zprávě.

Babiš dodal, že situaci řeší, a požádal prezidenta o termín schůzky. S šéfem ČSSD Hamáčkem se prý premiér uvidí v pondělí 19. srpna, nakdy svolal jednání Bezpečnostní rady státu. „Proberu tam s ním situaci,” uvedl Babiš.

Premiér tráví dovolenou s rodinou na Krétě a ve Francii. Na dotaz Novinek, jestli mu přijde Zemanův postup vhodný, premiér neodpověděl.

Babiš se už dříve nechal slyšet, že sdílí názor prezidenta v tom, že Šmarda není ideální kandidát na post šéfa resortu kultury.

Reklama

Výběr článků

Načítám