Hlavní obsah

Potřebuji do práce, tak už hlasujte, naléhal na poslance Babiš. Už v ní jste, opáčili

Novinky, Klára Beranová
Praha

Premiér Andrej Babiš (ANO) žádal v úterý poslance, aby hlasovali o daňovém balíčku, aby „mohl jít do práce“, protože má jiný program. Naléhal na ně, aby ideové střety nechali na příští rok, čímž by došlo na schválení zákona rychleji. Za svá slova sklidil kritiku z řad opozičních ODS a Pirátů, podle kterých je jeho prací i práce poslance.

Hlasujte, abych už mohl jít do práce, pobízel Babiš poslanceVideo: psp.cz

 
Článek

„Chtěl jsem poprosit, jestli by ctěná Sněmovna mohla už konečně hlasovat. Od rána čekám na to, že tu vystoupím k nouzovému stavu,“ sdělil premiér. Podotkl také, že už měl být v Ústřední vojenské nemocnici kvůli přípravě očkování proti koronaviru.

ON-LINE: Rakušan: Vzali jste lidem naději. Prodloužením nouzového stavu ji jim nevrátíte

Domácí

„Chci vás poprosit, jestli byste si nenechali ideové střety na příští rok, abych mohl jít do práce. Nejdu péct, ale zítra je poslední pracovní den a máme plno práce,“ prohlásil na plénu.

Prodloužení nouzového stavu Sněmovna totiž projedná až po daňovém balíčku, jehož součástí je i diskutované zrušení superhrubé mzdy a následné zavedení daňových sazeb ve výši 15 a 23 procent.

Ferjenčík: Jste spadl z višně

„Jste v práci, pane poslanče, když zasedá Sněmovna, je to hlavní práce poslance,“ reagoval na Babišovo vystoupení předseda poslanců ODS Zbyněk Stanjura.

Pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík zase řekl premiérovi, že svůj návrh na snížení daní zaměstnanců předložil na poslední chvíli před koncem roku. „Teďka nám tady vyčítáte, že o tom zákonu diskutujeme, fakt úplně jste asi spadl z višně,“ prohlásil.

Snížení daní neprospěje občanům Česka, tvrdí ČSSD

Domácí

Sněmovna jedná kvůli epidemii koronaviru v polovičním složení a Babiš navíc mimo mikrofon uvedl, že je takzvaně vypárovaný. Schvalování daňového balíčku provází zejména spor mezi občanskými a sociálními demokraty ohledně nastavení daní i postavení státu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Andrej Babiš na úterním jednání Sněmovny

Výběr článků

Načítám