Hlavní obsah

Poslankyni Nytrové kdosi napadl a změnil webové stránky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Webové stránky poslankyně ČSSD Pavlíny Nytrové se ve čtvrtek staly terčem hackerského útoku. Místo původního obsahu se na nich objevil vulgární vzkaz odkazující na její středeční vyjádření na adresu homosexuálů.

Foto: Novinky

Printscreen webových stránek poslankyně Pavlíny Nytrové

Článek

Na stránkách se ve čtvrtek objevil nápis: „Na sepisování nějakýho úžasnýho prohlášení nemám náladu. Takže prostě jenom: Jdi do prdele ty homofobní krávo. Spletla sis století.”

Pod vzkazem je podepsán Zlý anarchista.

Foto: Novinky

Printscreen webových stránek poslankyně Pavlíny Nytrové

Stránky byly následně vypnuty.

Útočník k podpisu také přidal větu „Radí mi internet a moje srdce”, což jsou slova, která Nytrová použila v rozhovoru pro Respekt, v němž byla žádána, aby objasnila, o jaké zdroje opírá svá tvrzení.

Poslankyně ve středu ve Sněmovně při projednávání novely o registrovaném partnerství prohlásila, že u homosexuálů je vysoká promiskuita, nadprůměrný vztah k alkoholu a drogám a větší sklon k násilnému chování. Řekla také, že homosexuálové se budou snažit zrealizovat sex s dětmi. [celá zpráva]

Sobotka se chce s poslankyní sejít

Kontroverzní výrok vzbudil nevoli nejen u některých poslanců, ale i u ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové (ČSSD), která se od něj distancovala a dodala, že si poslankyně měla vybrat jinou politickou stranu.

Vůči výroku se ohradil rovněž premiér a šéf sociálních demokratů Bohuslav Sobotka, který se chce s poslankyní sejít. Nepřeje si, aby podobným způsobem vystupovala. Uvedl, že s netolerancí a předsudky je potřeba bojovat, a to reálnými argumenty. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavlína Nytrová (ČSSD) na jednání Poslanecké sněmovny

Poslanci napříč politickým spektrem navrhují, aby si gayové a lesby, které žijí v registrovaném svazku, mohli osvojit dítě svého partnera. Podmínkou by bylo, že biologický rodič dítěte není znám. V případě, že by znám byl, musel by dát s osvojením souhlas.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám