Hlavní obsah

Poslankyně Bayerová se rozhodla zůstat bez policejní ochrany

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZNOJMO

Marta Bayerová, která se v barvách KSČM uchází o post senátora za okres Znojmo, odmítla policejní ochranu. Na policii se žena obrátila kvůli mailovým hrozbách, v nichž jí neznámý pisatel vyhrožoval fyzickou likvidací.

Článek

„Ano, byla jsem dnes na policii ve Znojmě, kde jsem uvedla, že policejní ochranu nežádám. Stačí mi, že v případě, kdy by to bylo opravdu třeba, vím kam zavolat,“ řekla v pondělí Právu bývalá znojenoská místostarostka.

„Policisté mi sdělili, že na případu pracují a mají již některé poznatky. Vědí například, že dva maily odešly ze stejné adresy,“ řekla Bayerová. S ohledem na práci kriminalistů nechtěla záležitost blíže komentovat. Hrozby mají podle ní politický důvod.

Bayerová je nyní poslankyní parlamentu a v nadcházejících víkendových volbách se uchází o místo v Senátu.

Starosta útoky odsoudil a odmítl spojitost s radnicí

Zastrašování Bayerové komentoval starosta Znojma Petr Nezveda (ODS), který rovněž kandiduje do Senátu. „Metody, které popisuje Marta Bayerová ve svém vyjádření médiím, zásadně odsuzuji, a to už proto, že jsem nejrůznějším útokům dlouhodobě vystavován já osobně i moje rodina,“ uvedl ve svém vyjádření Nezveda.

Současně se ale ohradil proti možnosti, že by hrozby měly svůj původ na radnici. „Musím ovšem velmi rezolutně odmítnout náznaky paní Bayerové směrem ke znojemské radnici, a to jako zcela iracionální a nepodložené, sloužící několik dní před volbami k mediálnímu zviditelnění a napadání protikandidáta. Podle mého názoru je třeba si položit otázku, komu popisované útoky a vyvolávání dojmu ohrožení mohou posloužit,“ uvedl Nezveda v reakci na vyjádření, že mailovou adresu poslankyně měli k dispozici na radnici.

Poslankyně trvá na svém a odmítá, že by se chtěla zviditelnit

Bayerová se ale proti slovům starosty ohradila. "Ve svém vyjádření jsem pouze uvedla, že radnice ve Znojmě má k dispozici moji soukromou e-mailovou adresu. Za tímto vyjádřením si stojím. Pokud v tom pan starosta Nezveda spatřuje moje mediální zviditelnění a jeho napadání jako protikandidáta, jedná se pouze o spekulaci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám