Hlavní obsah

Počasí hasičům v Hřensku přece jen pomůže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S hašením požáru v Českém Švýcarsku by nakonec přece jen mohlo výrazně pomoci počasí. Předpovědní modely naznačují, že z pátku na sobotu se bude přes naše území přesouvat frontální rozhraní, které by měly doprovázet i vydatnější srážky.

Foto: Novinky

Zásah hasičů v Českém Švýcarsku

Článek

Vlnící se frontální rozhraní se nad naše území dostane od jihozápadu. Přesun k východu bude pozvolný a v pátek v průběhu dne a rovněž v sobotu se proto dají očekávat četné srážky.

V pátek večer by se podle zatím předběžné predikce Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) mohly vyskytovat ojediněle i silné bouřky.

Předpověď slibuje zprvu přeháňky či občasný déšť, který by se měl postupně rozšířit na většinu území. Zatažená obloha by měla vydržet i v sobotu s tím, že místy by se mohly objevit i vydatnější srážky. Ty by měly později odpoledne a ve večerních hodinách od západu ustávat. V neděli by se již měly srážky objevovat především na východě republiky.

Slabý déšť se v oblasti kolem Hřenska objevil i ve středu ráno. Jeho efekt byl vzhledem k minimální intenzitě pouze symbolický.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám