Hlavní obsah

Plošné testování ve školách po 29. listopadu pokračovat nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Plošné testování ve školách podle hlavní hygieničky Pavly Svrčinové pokračovat po 29. listopadu nebude. Pokud se objeví ohnisko ve škole nebo třeba ve firmě, bude na žádost krajské hygienické stanice otestováno pomocí PCR testů, řekla ve středu novinářům.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hlavní hygienička Pavla Svrčinová

Článek

Doplnila, že plošné testy má v Evropě zavedeno jen Rakousko, Řecko a některé německé spolkové země.

Služby a restaurace jen pro očkované. Testy už se uznávat nebudou

Domácí

„Ve školách se testovat bude, ale systémem, že pokud se tam vyskytne ohnisko a krajská hygienická stanice vyhodnotí, že je potřeba provést testování většího počtu žáků, tak bude provedeno testování jedné třídy, jednoho pavilonu nebo i celé školy,“ řekla hygienička.

Testy na školách na začátku listopadu odhalily 700 případů covidu

Koronavirus

Podle ní je připraveno 42 mobilních laboratorních odběrových týmů, 25 armádních a 50 odběrových sanitek, které mohou k takovému odběru vyjíždět.

TK ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha 17.11.2021Video: Novinky

Reklama

Související články

Hygienička: Otestujeme jen žáky s příznaky

Ministerstvo zdravotnictví setrvale odmítá plošné testování ve všech školách, což hlavní hygienička Pavla Svrčinová obhajuje změnou strategie evropských...

Svrčinová: Lockdown pouze za nouzového stavu

K výraznějšímu omezení služeb a akcí by podle hlavní hygieničky Pavly Svrčinové mohlo dojít pouze v případě vyhlášení nouzového stavu. Takové predikce na...

Výběr článků

Načítám