Hlavní obsah

Očividně hledáte práci, novou mluvčí ale nechci, pustil se Okamura do Maláčové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) v neděli v Partii na CNN Prima prohlásila, že šéf SPD Tomio Okamura nechce vystoupit z Evropské unie. „Nedělejte mi mluvčí, tu nehledáme,“ opáčil předseda SPD. K Okamurovi se přidala i předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Podle obou politiků je totiž možné, že bude Maláčová po říjnových parlamentních volbách novou práci potřebovat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda SPD Tomio Okamura

Článek

„Pan Okamura z Evropské unie vystoupit nechce,“ řekla v diskusním pořadu ministryně Maláčová.

„Nedělejte mi mluvčí, tu nehledáme,“ reagoval Okamura s tím, že ani zadarmo by nechtěl, aby byla mluvčí jeho hnutí.

Do Maláčové se pustila i Pekarová Adamová. Ta prohlásila, že je možné, že bude ministryně brzy práci potřebovat. „Paní Maláčová si očividně hledá novou práci,“ uvedl později také Okamura poté, co mu ministryně skákala do řeči.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Sociální demokraté zatím nemají totiž jistá křesla v dolní komoře. V předvolebních průzkumech se pohybují na hraně pěti procent, které jsou nutné pro vstup do Sněmovny.

Neskákej mi do řeči. Tykáme si?

V debatě také Okamura zatykal šéfce TOP 09.  „Teď mi neskákej do řeči,” obořil se na ní. „My si tykáme,” divila se Pekarová Adamová.

Jurečka už netrvá na požadavku, aby bylo Spolu pro zákaz manželství gayů a leseb

Domácí

Okamura se pustil do předsedkyně TOP 09 kvůli tomu, že šéf Lidovců Marian Jurečka v pátečním rozhovoru pro deník N přiznal, že pokud budou partneři v koalici Spolu ODS a TOP pro manželství gayů a leseb, pochybuje o případné společné vládě.

I když Jurečka svá slova v sobotu odvolal, Okamura směrem k Pekarové Adamové řekl: „Lidovci se odkopali a je jasné, že se museli kvůli ODS a TOP 09 stáhnout. Přitom SPD zastává stejný názor jako oni.”

Foto: Jan Handrejch, Právo

Markéta Pekarová Adamová

Výběr článků

Načítám