Hlavní obsah

Neukáznění kamioňáci komplikují dopravu na objížďkách zavřené D1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravu na objízdných trasách ve Středočeském kraji, které jsou stanovené kvůli uzavírce dálnice D1 mezi 21. a 34. kilometrem, komplikují neukáznění řidiči kamionů, kteří si snaží cestu zkrátit a nevyužívají oficiální trasu přes Tábor.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policie během neděle přijala od řidičů několik oznámení, vznikají kolony, řekla policejní mluvčí Lucie Nováková.

Dálnice je uzavřena mezi Mirošovicemi a Ostředkem kvůli bourání mostu přes dálnici. Nejhorší situace je podle Novákové v okolí Chocerad, kam mají kamiony zákaz vjezdu i za normální situace. Policejní hlídky jsou na místě a přestupky řeší přímo s řidiči.

Na jihu Čech a Vysočině bez problémů

Přes Vysočinu a jižní Čechy vede po uzavření D1 objízdná trasa pro vozidla těžší 12 tun, jezdit by měla přes Tábor a Pelhřimov. Policejní mluvčí v obou krajích v neděli krátce po poledni řekli, že kvůli tomu dopravní problémy nevznikly.

Foto: Mapy.cz s ŘSD

Úplná uzavírka dálnice D1 a její objízdné trasy

„My žádné komplikace na tomto úseku nemáme. Nákladní auta v podstatě dneska, zítra ani pozítří jezdit nesmí, pokud nevezou zboží, které podléhá zkáze,” řekl v neděli mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Smrtelná hromadná nehoda na D1. Těsně před uzavírkou natlačil náklaďák osobní auto na autobus

Krimi

Bez problémů je od sobotního večera také část objízdné trasy na Vysočině, uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Podotkla, že policie před uzavřením D1 kontrolovala parkoviště u dálnice, aby tam řidiči nezůstali uvěznění.

Vozidla do 12 tun sjedou u Mirošovic, pojedou přes Benešov, Soběhrdy, Kozmice a najedou zpět u Ostředku. Nákladní vozidla nad 12 tun budou mít trasu delší. Ve směru na Prahu na ni budou najíždět už u Humpolce na 90. kilometru, dále pojedou po silnici I/19 na Tábor, dálnici D3, silnici I/3 a na D1 najedou u Mirošovic. Stejná trasa bude i v opačném směru.

Začala dvoudenní uzavírka D1, od Mirošovic musí auta objížďkou

Domácí

Bourá se most poblíž 24. kilometru u Kaliště. Během 48 hodin musí dělníci odstranit tři pole nosné konstrukce a zbourat spodní stavbu včetně základů obou opěr. Termín uzavírky je vybraný do období, kdy je provoz zejména nákladní dopravy nižší. O nedělích a státních svátcích totiž platí v době od 13:00 do 22:00 zákaz jízdy nákladních vozidel nad 7,5 tuny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám