Hlavní obsah

Nemocnice v Příbrami ukázala boj s covidem: zdravotníci kolabují vyčerpáním

Novinky, jas

Vytíženost zdravotníků, kteří se starají o pacienty na covidových odděleních, je s ohledem na počty nemocných extrémní. Náročnost služby a její dopady ukázala příbramská nemocnice. Zdravotníci jsou tu mnohdy na pokraji sil.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Prosíme všechny 'hrdiny', kteří ignorováním vládních opatření bojují proti systému a vládě, aby si uvědomili, že tím, komu ubližují, jsou ve finále zdravotníci, kteří v práci nechávají kus sebe, aby bojovali o životy lidí s koronavirem,” napsala nemocnice na facebooku a přidala snímek, na němž zdravotníci pomáhají kolegyni po kolapsu z vyčerpání.

„Svůj nesouhlas s politiky vyjadřujte ve volbách svými hlasy a ne tím, že budete riskovat se zdravím vás a vašeho okolí,” vzkázali zdravotníci těm, kteří nedodržování opatření považují za projev nesouhlasu s vládou.

U pacientů s covidem jsou často první. Přesto záchranáři odměny zatím nedostanou

Domácí

V pátek nemocnice oznámila, že od soboty otevře další covidové oddělení. „Dokážeme tak pojmout zhruba 125 pacientů. Bohužel budeme muset uzavřít oddělení neurologie, jehož personál se o covidové pacienty na nové jednotce bude starat,” uvedla.

V tomto týdnu počet hospitalizovaných pacientů s covidem  přesáhl hranici devíti tisíc, přičemž bezmála dva tisíce z nich jsou ve vážném stavu na jednotkách intenzivní péče.

Reklama

Výběr článků

Načítám