Hlavní obsah

Mám zápal plic, ve Sněmovně nebudu, omluvil se Babiš. Pak šel debatovat se studenty

– Praha
Novinky, zpe

Ve Sněmovně ve čtvrtek zazněla stížnost na nepřítomnost ministra financí Andreje Babiše (ANO). Šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura ho osočil, že se místo jednání dolní komory věnuje kampani. Babiš mu na to na Twitteru odepsal, že má nevelký zápal plic, a proto ve Sněmovně nebude. Na odpolední diskuzi se studenty Vysoké školy ekonomické (VŠE) ale šéf státní kasy dorazil.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš

Článek

„Mám nevelký zápal plic, ráno rentgen, antibiotika. Omlouvám se, ve Sněmovně dnes i zítra nebudu,“ uvedl na Twitteru Babiš a jako důkaz přiložil fotografii lékařské zprávy a léků.

Na diskuzi se studenty ale sílu našel. Na dotaz Novinek, proč na debatu vyrazil, odpověděl: „Protože jsem to slíbil a byla to dlouhodobě plánovaná akce, která by byla pravděpodobně kvůli mé neúčasti zrušena.”

Dodal, že Sněmovna ve čtvrtek fungovala bez problémů i bez něj. Tak tomu ale úplně nebylo. Dopoledne se kvůli neúčasti členů vlády nekonaly písemné interpelace, protože nedorazil žádný z dotazovaných ministrů. Kromě Babiše chyběl i ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) či ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). [celá zpráva]

Babišova omluva ze Sněmovny s poukazem na nemoc a jeho účast na debatě se studenty VŠE vyvolala na Twitteru řadu ironických poznámek. „Jsem rád, že české zdravotnictví, které AB tak rád kritizuje, umí uzdravit za pár hodin,” rýpnul si například místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek a připojil fotografii Babiše při besedě na VŠE.

Bídnou docházku členů vlády na interpelace chce premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) řešit na jednání kabinetu. Bude prý usilovat o to, aby se účast ministrů ve Sněmovně zlepšila. [celá zpráva]

Při poslaneckých interpelacích mají nejhorší účast právě Babiš a Chovanec a také ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD). Nejvyšší účast má naopak ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám