Hlavní obsah

Kvůli opravám dálničního tunelu u Klimkovic vznikají kolony

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kilometrové kolony aut se tvořily od ranních sobotních hodin mezi dálnicí D1 u Ostravy a lázeňským městem Klimkovice. Důvodem je uzávěrka Klimkovického tunelu na dálnici D1, a to v obou směrech.

Foto: Ivana Gračková

Proud vozidel projíždějící v sobotu dopoledne přes okružní křižovatku v centru Klimkovic.

Článek

Úplnou uzavírku si vyžádaly opravy a výměny vzduchotechniky a upgrade kamerového, řídícího a bezpečnostního systému. Podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) potrvá uzavírka až do ranních hodin v pondělí 12. srpna.

„Od pondělí budou probíhat práce v levé tunelové troubě ve směru na Brno. Doprava bude vedena v režimu jedna plus jedna v pravém tunelu. Opravy potrvají do 6. září, následně proběhne do 9. září opět úplná uzavírka,“ nastínil mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Klimkovičtí se však obávají, že počet automobilů jedoucích přes město ještě vzroste, protože hlavní nápor lidí vracejících se z dovolené teprve přijde. „Naštěstí se podařilo minulý týden o měsíc dříve otevřít novou okružní křižovatku na hlavním tahu městem, protože jinak by teď doprava v Klimkovicích zcela zkolabovala,“ upozornil klimkovický starosta Jaroslav Varga (SNK Občané Klimkovic) s tím, že křižovatka naštěstí zůstává průjezdná a na vedlejších příjezdových silnicích od Hýlova a náměstí se netvoří kolony, jako tomu bývalo při uzavření tunelu v minulosti.

Varga odmítl žádost z centra Integrovaného záchranného systému, aby město nechalo vypnout semafory na hlavním tahu městem, protože ty brzdí dopravu svedenou z dálnice.

„Chápeme, že pro řidiče je pomalý průjezd Klimkovicemi a čekání v kolonách na dálnici a na dálničních sjezdech opravdu stresující, ale není možné situaci řešit opět na úkor klimkovických občanů. Semafory potřebujeme mít v provozu, aby si chodci mohli zapnout zelenou a bezpečně přejít přes přechody,“ vysvětlil své rozhodnutí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám