Hlavní obsah

Kraj vyhlásil sbírku pro rodiny obětí bohumínské tragédie

Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení Moravskoslezského kraje vyhlásilo sbírku na pomoc rodinám obětí a zraněným ze sobotního tragického požáru v Bohumíně na Karvinsku. Samotný kraj do sbírky vloží 100 tisíc korun za tragicky zemřelou osobu a 50 tisíc korun za zraněného.

Foto: Aleš Honus, Právo

Dům, v němž došlo k požáru

Článek

„Každý, kdo má rodinu nebo lidi, na kterých mu záleží, si umí možná aspoň trochu představit, kolik bolesti cítí všichni, kteří tady zůstali. Svého blízkého ztratili strašným způsobem a úplně zbytečně, kvůli zlobě, vzteku a neschopnosti odpouštět. Vím, že peníze tuhle bolest neutiší, ale je to aspoň nějaká forma pomoci,“ reagoval moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák (ANO).

Chtěl jsem jim jen pohrozit, řekl muž obviněný z vraždy kvůli požáru v Bohumíně

Krimi

Dodal, že sbírkou se snaží kraj vyjádřit podporu, upřímnou soustrast a sounáležitost s rodinami, které tohle musely zažít. Pomoc kraje musí ještě 3. září schválit zastupitelé. Výše příspěvku, kterou kraj do sbírky vloží, je určena stejným způsobem jako v prosinci 2019 po střelbě v ostravské fakultní nemocnici. Číslo účtu, na nějž budou lidé moci do 15. září posílat finanční příspěvky, bude zveřejněno v nejbližších dnech.

Dva lidé zranění při požáru v Bohumíně jsou stále ve velmi vážném stavu

Krimi

„Vyhlášení veřejné sbírky podléhá zákonným postupům. Krajský úřad už poslal na Ministerstvo vnitra České republiky oznámení o jejím konání, které je k uskutečnění sbírky nutné. Bezprostředně poté, co nám ministerstvo sbírku schválí, zveřejníme číslo účtu, na který budou moci lidé své dobrovolné příspěvky posílat,“ vysvětlil ředitel krajského úřadu Tomáš Kotyza.

Požár bytu v Bohumíně pohledem hasičůVideo: HZS Moravskoslezského kraje

Dodal, že vzhledem k tomu, že bohumínská tragédie je mimořádná, tak věří, že povolení dostane kraj velmi brzy. „Řekl bych v řádu několika dnů,“ věří Kotyza.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám