Hlavní obsah

Chtěl jsem jim jen pohrozit, řekl muž obviněný z vraždy kvůli požáru v Bohumíně

Právo, Novinky, kub, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kriminalisté obvinili z vraždy a obecného ohrožení muže zadrženého v sobotu v souvislosti s požárem domu v Bohumíně. Tragédii nepřežilo 11 lidí včetně dětí. V případě hlavního líčení před soudem mu hrozí i doživotí. Podle státního zástupce policii řekl, že nechtěl nikomu ublížit, ale mělo se jednat o pohrůžku.

Hasiči u panelového domu v BohumíněVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Pětapadesátiletý muž podle obvinění byt úmyslně zapálil, sdělil dozorující státní zástupce Michal Król. „Obviněn byl ze zvlášť závažného zločinu vraždy a z obecného ohrožení,” řekl žalobce. Podal návrh na uvalení vazby, soud o ní rozhodne v úterý.

Potvrdil také, že prvotní informace skutečně hovoří o tom, že v bytě rozlil hořlavinu.

„Co se týče jeho postoje, tak ještě v postavení podezřelé osoby uváděl, že šlo o jakýsi akt pohrůžky. Tvrdil, že nechtěl nikomu ublížit. Druhá věc je, zda mluví pravdu,“ upřesnil Król.

Dva lidé zranění při požáru v Bohumíně jsou stále ve velmi vážném stavu

Krimi

Požár v 11. patře panelového domu v Nerudově ulici v části Nový Bohumín vypukl v sobotu krátce před 18:00. Šest lidí, včetně tří dětí, zemřelo v bytě. Dalších pět lidí poté, kdy se snažili před ohněm uchránit skokem z domu.

Zraněno bylo deset lidí včetně dvou hasičů a policisty. S největší pravděpodobností za požárem stojí rodinné neshody.

Byl jako Jekyll a Hyde. O muži z Bohumína jeho známí mluví každý jinak

Krimi

Po požáru zůstávají čtyři zranění lidé v nemocnici, stav dvou pacientů je velmi vážný.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám