Hlavní obsah

Klaus zahájil návštěvu Vysočiny ochutnávkou klášterního piva

Právo, Novinky, Jiří Jíra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VYSOČINA

Prezident Václav Klaus doprovázený manželkou Livíí v pondělí dopoledne zahájil svou třídenní návštěvu Vysočiny. V areálu želivského premonstrátského kláštera na Pelhřimovsku Klaus mimo jiné ochutnal místní klášterní pivo.

Foto: Barbora Klap

Bikeclinic Cup 2015 - Teplice

Článek

I přes nepříznivé počasí čekaly na hlavu státu desítky lidí. Klášterem ho provázel opat Bronislav Ignác Kramár. "Myslím, že klášter ani kostel nejsou v žádném katastrofickém stavu," řekl Klaus ČTK. "Myslím, že to tady nějakým způsobem žije. Už to, že ten řád tady je a funguje, to je naděje do budoucna," uvedl.

Prezidentský konvoj pak pokračoval do Pelhřimova poté do Jihlavy. Klausova návštěva Vysočiny skončí ve středu. Druhý den své návštěvy zahájí prezident v Telči. Zavítá na Městský úřad a na gymnáziu bude diskutovat se studenty. Přes Třebíč, Jaroměřice nad Rokytkou zamíří do Jihlavy, kde navštíví firmu Bosch Diesel.

Poslední den návštěvy, ve středu, prezidentský pár navštíví kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře a prohlédne si Žďár nad Sázavou. Poslední zastávkou bude Chotěboř.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám