Hlavní obsah

Kalousek trumfnul Svobodu a pustil domů všechny své úředníky

Právo, Jiří Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Odejít na Velký pátek z práce domů už ve dvě hodiny odpoledne mohli všichni úředníci ministerstva financí. Speciálním pokynem jim to povolil lidovecký šéf tohoto ministerstva Miroslav Kalousek.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek.

Článek

"Bez rozdílu pohlaví, rasy, náboženství, politické příslušnosti a sexuální orientace může každý zaměstnanec ministerstva financí (pokud bude chtít) opustit své pracoviště po 14. hodině,“ napsal Kalousek v uvedeném pokynu a popřál všem krásné prožití Velikonoc.

Kalousek se inspiroval čtvrtečním rozhodnutím ministra pro místní rozvoj Cyrila Svobody (rovněž KDU-ČSL). Ten na svém ministerstvu povolil všem ženám, aby v pátek nemusely do práce vůbec. [celá zpráva]

Lidovci se už dříve snažili v parlamentu prosadit, aby pátek před Velikonocemi byl v Česku vyhlášen za státní svátek. Nezískali pro to ovšem mezi poslanci ostatních parlamentních politických stran dostatečnou podporu. Svobodovým a Kalouskovým podřízeným nyní mohou závidět úředníci dalších dvou lidoveckých resortů - ministerstev obrany a kultury, kteří žádné volno nedostali.

Anketa

Souhlasíte s tím, že ministři pouštějí své podřízené na Velikonoce domů?
Ano
67,1 %
Ne
32,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5627 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám