Hlavní obsah

„Je to blbé, ale už to tak dopadlo”. Krasobruslařskou hvězdu tiše stáhli z kandidátky ANO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

V tichosti se rozhodlo hnutí ANO vyškrtnout ze své kandidátky na jižní Moravě bývalého úspěšného krasobruslaře René Novotného. Ten, jak Právo jako první upozornilo, v září oblepil Brno desítkami billboardů se svou podobenkou, ovšem bez uvedení toho, že kandiduje do sněmovny. ANO se svého kandidáta zbavilo tak potichu, že to nevěděl ani sám Novotný. Jihomoravský krajský šéf hnutí Lubomír Wenzel řekl, že „je to blbé.”

Foto: Právo

Na billboardech není o kandidatuře ve volbách ani řádka.

Článek

Regionální politik Novotný byl na dvacátém místě kandidátky. „Tu nepříjemnou zprávu jsem se dozvěděl od novinářů, to je divné. Jsem hodně zaskočený, nerozumím a nechápu to. Žádný důvod pro odvolání kandidatury nevidím. Vadí mi, že bylo rozhodnuto o mně bez mého vyjádření a nedostal jsem o tom žádnou informaci, byť se jednalo o podstatnou informaci týkající se mé osoby,“ řekl Právu Novotný.

Krasobruslařská hvězda kandidující za ANO na plakátech. Kampaň to prý není

Domácí

I poté, co byl vyškrtnut z kandidátky, své billboardové kampaně nelituje. „Dál si stojím za tím, co jsem říkal, tedy že je to moje osobní sportovní kampaň mířená na podporu sportování dětí. Začala se startem školního roku, nemělo to cenu spouštět ji o prázdninách. A pokud mám zpětnou vazbu, hodně lidí ze sportovního prostředí má stejný názor jako já. Už jsem v politice zažil ledasco, před třemi lety mě podrazili přímo lidé okolo mě.

Politika je prostě prostředí, kde jsou lidé schopni všeho a mrzí mě, že v ní nefunguje fair play, tedy že soupeříte, ale slušně,“ řekl Právu Novotný.

Hlavní manažer ANO Jan Richter nereagoval na telefonát a neodpověděl ani na SMS zprávu. Jihomoravský krajský šéf hnutí Lubomír Wenzel se nechtěl k vyškrtnutí příliš vyjadřovat. „Byl vyřazen a už není na kandidátce. Je to blbé, ale už to tak dopadlo,“ prohlásil.

Babiš: Neudělal jsem nic v rozporu se zákony. Peníze odešly a vrátily se do české banky

Domácí

Novotného billboardovou kampaní už se zabývá Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí. Zatím ale ve věci nevynesl verdikt. „Oslovili jsme billboardovou společnost, aby nám poskytla informace o zakázce,“ řekla Právu mluvčí úřadu Luisa Divišová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám