Hlavní obsah

Jak sehnat peníze a nezvýšit daně, řeknou rebelové Nečasovi v Kramářově vile

Právo, ada, nig

Pracovní skupina ODS, která by měla najít cestu z napjaté situace v Nečasově straně, kde šestice rebelů hrozí odmítnutím druhého pokusu schválení daňového balíčku se má podle informací Práva znovu sejít ve čtvrtek ráno ve vládní Kramářově vile.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér a předseda ODS Petr Nečas

Článek

Jejími členy jsou kromě premiéra a předsedy ODS Petra Nečase stranický místopředseda Pavel Drobil, šéf frakce Zbyněk Stanjura, členové rozpočtového výboru Pavel Suchánek a Radim Jirout a za rebely Marek Šnajdr, Ivan Fuksa a Radim Fiala.

Rebelové podle informací Práva chtějí premiérovi předložit své návrhy, jak zajistit do státní kasy v příštím roce potřebných pětadvacet miliard a přitom nezvedat daně, zejména pak DPH ze současných 14 a 20 na 15 a 21 procent. Návrhy se mají týkat např. privatizace některých státních podniků, nebo snížení počtu státních zaměstnanců.

Pokud by vláda nepřistoupila na návrhy rebelů a trvala na svém daňovém balíčku, jsou rebelové odhodláni neustoupit a balíček odmítnout, což by ve svém důsledku znamenalo pád Nečasovy vlády, která s daňovými zákony spojila svou důvěru.

Reklama

Výběr článků

Načítám